Viennoiserie, wat is dat eigenlijk?

Viennoiserie is een Frans woord waarmee zoete, luxe broodjes bedoeld worden die traditioneel gegeten worden tijdens het ontbijt of bij de koffie, maar ook perfect fungeren als tussendoortje. De oorsprong van het woord viennoiserie ligt in Wenen en betekent… Weens.

De populariteit van de Weense specialiteiten kwam op in Frankrijk toen in 1839 een speciaalzaak geopend werd door August Zang. Het gebruik van bladerdeeg kwam later en was dus geen Weense, maar een Franse uitvinding.

Daarom komt de lekkerste viennoiserie ook uit Frankrijk, en dat is precies waar we het vandaan importeren. Diepgevroren en voorgerezen, waardoor de luchtige lekkernijen in een minuut of 20 gereed en heerlijk vers zijn.

Het assortiment viennoiserie van Loustain bestaat uit de állerbeste roombotercroissants met maar liefst 23% echte boter, smakelijke chocoladebroodjes en authentieke koffiebroodjes. Daarnaast bieden we heerlijke mini’s. Onze producten moet je echt proeven om het te geloven. Wij weten het zeker: beter vind je nergens.

ONZE MEEST RECENTE ARTIKELEN

Feestdagen easy food

Uitdagende tijden vragen om slimme keuzes. Want waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Wie kiest voor convenience, kiest voor constante kwaliteit, gemak en rust. Ga ook voor gemak tijdens de feestdagen!

Lees meer »

De Slimme Keuken

Slimme Keuken biedt uitkomst door culinaire inspiratie te combineren met tijdsbesparing in de mise-en-place. Een oplossing voor chefs, maar vooral door chefs.

Lees meer »