Gevulde croissants

Al sinds jaar en dag is de croissant een klassiek brunchitem. Heerlijk met jam of kaas, maar wil je echt uitpakken tijdens de paasdagen? Geef dit Franse bladerdeegbroodje dan een culinaire twist! Verwen gasten bijvoorbeeld met gevulde croissants met kwarteleitjes. Of zet de funky bessencroissants met kleurrijk fruit op tafel. Laat je inspireren door de heerlijkste combinaties en recepten. Met croissants kun je eindeloos variëren. Daar krijg je toch trek van!

 

Croissant kwarteleitje

Geniet van een croissant gevuld met avocado, kwarteleitjes en een topping van tuinkers en zwarte sesamzaadjes.

Ingrediënten 4 personen

  • 4 croissants van Loustain
  • 2 avocado’s
  • 8 kwarteleitjes
  • versgemalen peper
  • fleur de sel
  • zwarte sesamzaadjes
  • optioneel: top af met wat verse tuinkers


Bereiding
Verwarm de oven voor en bak de croissants af volgens de instructies op de verpakking.

Kook ondertussen de kwarteleitjes in 4,5 minuten, laat schrikken en pel ze voorzichtig. Snijd ze doormidden.

Snijd de croissants aan de bovenkant op en beleg met plakjes avocado.

Leg de gehalveerde eitjes erop en besprenkel met zwarte sesamzaadjes.

Strooi er naar smaak wat peper en zout over.

Garneer eventueel met wat verse tuinkers.

Funky bessencroissant

Geniet van een croissant gevuld met rood fruit, blauwebessen, aardbeienjam en een topping van eetbare bloemetjes.

Ingrediënten 4 personen

  • 4 croissants van Loustain
  • 6 el aardbeienjam
  • 12 aardbeien
  • 2 el blauwe bessen
  • 8 bramen
  • optioneel: topjes verse munt of eetbare bloemetjes
  •  

Bereiding

Verwarm de oven voor en bak de croissants af volgens de instructies op de verpakking.

Snijd de blauwe bessen en de bramen doormidden.

Snijd de kroontjes van de aardbeien en snijd in plakjes.

Snijd de croissants aan de bovenkant open en smeer de binnenkant in met de jam.

Leg er de gesneden aardbeien op en verdeel er de blauwe bessen en de bramen tussen.

Garneer eventueel met topjes munt of met bloemblaadjes van eetbare bloemen.

Hartige vega croissant

Geniet van een croissant gevuld met hummus, fetakaas, tahini en een topping van pompoemzaadjes en koriander.

Ingrediënten 4 personen

  • 4 croissants van Loustain
  • 8 el hummus koriander-limoen
  • 4 el uitgelekte kikkererwten
  • 75 g fetakaas
  • 2 el tahini
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen peper
  • fleur de sel
  • optioneel: enkele topjes koriander

Bereiding

Verwarm de oven voor en bak de croissants af volgens de instructies op de verpakking.

Rooster ondertussen de uitgelekte kikkererwten in een scheutje olijfolie tot ze mooi gekleurd zijn en kruid met zout en peper.

Snijd de croissants aan de bovenkant op en smeer er de hummus in.

Verkruimel er de fetakaas overheen en bestrooi met de kikkererwten.

Lepel er een beetje tahini overheen en garneer eventueel met enkele topjes koriander en pompoenzaadjes.

ONZE MEEST RECENTE ARTIKELEN

De Slimme Keuken

Slimme Keuken biedt uitkomst door culinaire inspiratie te combineren met tijdsbesparing in de mise-en-place. Een oplossing voor chefs, maar vooral door chefs.

Lees meer »

De Kleinste Keuken

Geen ruimte voor een keuken en geen witte brigade voorhanden? Geen probleem! Met het concept Kleinste Keuken kun je hoe dan ook heerlijke, kleine gerechten serveren. Je gasten blijven langer hangen en je verhoogt je omzet.

Lees meer »